Mobile menu
Profile
Automotive
Sibiu
Compa S.A.Sibiu

COMPA SA Sibiu este o companie românească producătoare de componente metalice preponderent pentru industria auto, aflată in top 100 exportatori din România.

COMPA dispune de un mediu și echipamente moderne și oferă soluții complete clienților săi din întreaga lume printr-o gama largă de procese: forjare la cald, prelucrări prin așchiere, debitare laser, sudură manuală și robotizată, ștanțare, diverse acoperiri de suprafață și tratamente termice, asamblare, etc. 

Principalele grupe de produse executate în COMPA sunt:· Componente şi subansamble pentru: sisteme de injecţie;· Turbosuflante şi casete de direcţie;· Ştergătoare de parbriz;· Pinioane pentru casete de direcţie;· Arcuri înfaşurate la rece;· Repere ştantate;· Repere forjate;· Ansamble mecano-sudate, Confecţii metalice;· Componente instalaţie climatizare;· Transmisii cardanice;· Echipamente industriale, matriţe şi scule.

Cu o vechime de peste 130 de ani, COMPA este o prezență permanentă  în viața comunității sibiene prin asigurarea suportului tehnic și tehnologic necesar pregătirii profesionale și de specialitate din învățământul preuniversitar și universitar, sprijinirea competițiilor sportive, precum și prin contribuții la asigurarea resurselor pentru proiecte din domeniul sanătății publice, culturii și cultelor.

Învățământul profesional și tehnic în viziunea COMPA este soluția care poate schimba semnificativ oportunitățile tinerilor dar și influeța părinților privind carierea îmbrățișată de aceștia. Industria modernă are nevoie de tineri cu competențe tehnice, digitale și nu numai, iar provocările sunt multiple.

COMPA este una dintre companiile care se implică continuu în susținerea învățământului dual și sprijină Liceul Tehnologic,, Henri Coandă”din Sibiu încă de la înființare în anul 1972. Pentru a veni în sprijinul pregătirii profesionale a elevilor și studenților  s-a pus bazele  Centrului de Formare Profesională COMPA care cuprinde laboratorul de mașini unelte cu comandă numerică , laboratorul de electronică și automatizări, laboratorul de măsurători  și săli de curs . 

Aici este locul în care elevii pun în practică tot ce învață la școală iar pregătirea lor după cei trei ani de școală pentru cei care aleg specializarea operator la mașini unelte cu comandă numerică și patru ani pentru cei care devin tehnicieni mecatroniști, îi recomandă pe piața muncii.

Hotărârea de a urma o școală profesională sau un liceu tehnologic nu înseamnă o limitare a orizontului sau perspectivei de dezvoltare . Poate fi doar un început al unui parcurs profesional pe diverse rute , pînă la studii universitare dar lucru cel mai important , COMPA asigură  absolvenților loc de muncă corespunzător pregătirii .